Sfeerverslag

Uitverkochte nieuwe opzet Nacht van Groningen kent geslaagde 16e editie

Organisatie kijkt terug op mooi evenement met 1.800 deelnemers

Zaterdagavond klonken in het donker de vier startschoten van de 16e editie van de Nacht van Groningen. 1.800 deelnemers liepen mee met de vernieuwde ‘nightrun’ door Groningen. Ondersteund door lichteffecten waren de Ossenmarkt en het centrum het toneel van de 5 km, 10 km, 10 EM en de Halve Marathon.

Donker en sfeerlicht kwamen dit jaar nog meer naar voren door het besluit om het evenement eerder op de loopkalender te laten plaatsvinden. Deelnemers reageerden enthousiast op deze nieuwe opzet in het donker. Veel lopers versierden zich met lichtjes om de benen, armen en zelfs in het haar. De onderdelen 10 EM (nieuw dit jaar) en Halve Marathon waren voortijdig uitverkocht.

Uitverkochte nieuwe opzet Nacht van Groningen kent geslaagde 16e editie

Vernieuwde opzet

Gerda (53) liep met haar 2 dochters en kon haar geluk niet op. “Eén is net bevallen en de ander net zwanger. Mooier kan niet om met mijn twee kanjers samen te lopen door ‘onze’ stad. Het sfeertje is echt fantastisch. Lopen door het centrum en dan met alle lichtjes erbij.”

Een andere Groningse, Maaike (32), liep met haar vriendin uit Oldenzaal en fungeerde onderweg als reisleidster. “Heel leuk om op deze manier ‘mijn’ stad te laten zien aan een vriendin. Ook om na afloop een gezellig drankje te doen.”

Ossenmarkt en Goede Doel

De Ossenmarkt was dit jaar voor het eerst de start- en finishlocatie. Dé plek voor gezelligheid, sport en entertainment samen met vrienden, kennissen en familie. Het evenement is inmiddels een waardevolle en niet te missen traditie in het Groningse. Het parcours in de binnenstad is uniek en het is één van de weinige hardloopevenementen in de avond.

Voorafgaand werd een cheque van €2.882 overhandigd aan het Goede doel, dit jaar NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (ook wel bekend als taaislijmziekte) in Nederland.