Info


5 km

De 5 km is voor iedereen een geschikte afstand. Deelnemers lopen 1 keer de ronde van 5 km en finishen vervolgens direct op de Ossenmarkt.

 

10 km

2 rondes

De 10 km was afgelopen jaar de populairste afstand van de Nacht van Groningen. Dit onderdeel gaat als laatste van start waarbij deelnemers 2 keer een ronde van 5 km lopen.


10 Engelse Mijl

3 rondes

De 10 Engelse Mijl was vorige editie een nieuwe afstand en werd positief ontvangen. Deelnemers lopen 3 keer een ronde 5 km en de eerste ronde een extra lus van 1,1 km.

Halve Marathon

4 rondes

De Halve Marathon is de langste afstand van de Nacht van Groningen. Hierbij lopen deelnemers 4 keer een ronde 5 km en de eerste ronde een extra lus van 1,1 km.


Parcoursen


Historie

De Nacht van Groningen is een hardloopevenement dat sinds 2000 jaarlijks wordt georganiseerd in de stad Groningen. Sinds 2008 organiseert Golazo Noord Nederland in samenwerking met Groningen Atletiek de Nacht van Groningen. Oorspronkelijk was het een run in het noorden van de stad, vanuit het centrum van de wijk Paddepoel. Nu vindt de Nacht van Groningen plaats in de binnenstad en het Noorderplantsoen. Start en finish zijn gesitueerd op de Ossenmarkt en de datum is in maart. 

Deelnemers aan de Nacht van Groningen is veelal een individueel loper die graag aan een wedstrijd meedoet. Daarnaast doen ook veel minder prestatiegerichte lopers mee die vooral voor de bijzondere beleving van de avond lopen. 


Programma


Kom jij helpen?

Onze vrijwilligers bieden wij een superleuke ervaring bij een Gronings hardloopevenement, waarbij professionaliteit en gezelligheid voorop staan! Dat is wat wij je willen bieden tijdens de Nacht van Groningen. Wij zoeken vrijwilligers die van aanpakken weten en die de organisatie die dag graag willen helpen.

Lees meer
Vrijwilligers