Sfeerverslag

Fantastisch, sfeervolle en uitverkochte 18e editie van de Nacht van Groningen

Een record aantal deelnemers bij de Nacht van Groningen

De Nacht van Groningen, traditioneel het hardloopevenement in het donker, beleefde een sfeervolle en met meer dan 2.000 deelnemers een succesvolle editie. De hoeveelheid deelnemers is tevens een record voor het hardloopevenement. Op de Ossenmarkt was het een gezellig weerzien voor de looptraditie van Groningen die ook dit jaar in maart plaatsvond. Deelnemers liepen met lampjes op het evenemententerrein en over het parcours door de binnenstad.

De 18e editie kende een uitverkochte editie. Op donderdag waren de laatste 100 startbewijzen te verkrijgen, die zaterdag helemaal uitverkocht raakten. Met ruim 2.000 deelnemers is het record van 2014, stond op 1878 deelnemers, verbroken. Volgens de organisatie komt dit onder andere door het mooie hardloopweer. De omstandigheden waren perfect voor een mooie wedstrijd. Het weer heeft een grote rol gespeeld bij de deelnemers van de Nacht van Groningen. Een stijging van gevoelstemperatuur 30 graden vergeleken met vorig jaar, was doorslaggevend om op het laatste moment in te schrijven.

Fantastisch, sfeervolle en uitverkochte 18e editie van de Nacht van Groningen

De strijd om de hoogste tree

Het startschot werd gedaan door de partners van het evenement: Wolter van der Weide van Daar Online Media gaf het startschot van de 5 km, Harold Tuntelder van ToWork4 gaf het startschot van de 10 EM en de Halve Marathon. Tot slot mocht Erika Broekema (marathon loopster) van Univé Noord Nederland de lopers van de 10 KM wegschieten.

De strijd om de eerste plaats van de 10EM ging bij de vrouwen om Jip Vastenburg en Jacelyn Gruppen. Jip, gouden medaille winner in 2015 op de 10.000 m tijdens de EK U23 en Jacelyn, won afgelopen zondag nog brons op het EK Cross, liepen samen tot de eindstreep. Waarbij Jacelyn uiteindelijk de winst binnen haalde met een tijd van 01:00:12.

Samen met de fanzones een geweldige editie

Naast een topveld met onder ander het Team 4Mijl liepen vele deelnemers een persoonlijk record. Bekijk hier de uitslagen van de 18e editie van de Nacht van Groningen.

Nieuw dit jaar waren de fanzones die gelegen lagen langs de route. Bij o.a. de Bres, de Sigaar, Cafe Wolthoorn & Co en Dinercafe Soestdijk was het gezellig druk tijdens het evenement en erna. Ook bij het Heerenhuis werd nog lang gesproken over de strijd van de deelnemende bedrijven. Onder andere: Menzis, ToWork4, Gemeentekantoor Harm Buiterplein, Daar-om en Frans Muller Benelux B.V. deden mee aan de Nacht van Groningen.

Projectmanager Michelle Mencke: ,,Ik ben trots om te zien dat wij als team, samen met onze partners wederom een geweldige editie met een record aantal deelnemers hebben neer gezet. Ik hoop alle deelnemers en toeschouwers dan ook volgend jaar graag weer te zien!”