Het jaarlijkse loopevenement in de Groningse binnenstad én het Noorderplantsoen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek, een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Daarnaast worden lopers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken.

De Nacht van Groningen is meer dan alleen hardlopen, tijdens het evenement is de Ossenmarkt dé plek waar je moet zijn voor gezelligheid, sport en entertainment. Kortom er is ook het nodige vertier voor vrienden, kennissen en familie.

PROGRAMMA

Om te zorgen dat het niet te druk op het parcours wordt, is er dit jaar om 20.00 uur een aparte 5 km loop. Nadat deze afstand is geweest, starten om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en 10 Engelse Mijlen (16,1 km). Tot slot klinkt het startschot voor de 10 km om 21.15 uur. Tot 23.40 uur kunnen deelnemers finishen en na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

GOEDE DOEL

Dit jaar is de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting) opnieuw als goede doel verbonden aan de Nacht van Groningen. Afgelopen editie werd een bedrag van € 2882,50 opgehaald om onderzoek naar medicijnen tegen taaislijmziekte, zoals CF ook wel wordt genoemd, te financieren. Voor dit jaar is het streven om nog meer geld bijeen te brengen, want een definitieve oplossing voor CF komt steeds dichterbij, maar onderzoek blijft nodig! Ook zullen diverse CF patiënten en hun familie en vrienden zelf meelopen tijdens één van de afstanden op zaterdag 17 maart.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.nachtvangroningen.nl en volg de Nacht van Groningen ook op Facebook en Twitter.

Bekijk jouw uitslag

Bekijk jouw uitslag voor de 20e editie van de Nacht van Groningen hier:

Lees meer