Het startschot werd gedaan door de partners van het evenement: Wolter van der Weide van Daar Online Media gaf het startschot van de 5 km, Harold Tuntelder van ToWork4 gaf het startschot van de 10 EM en de Halve Marathon. Tot slot mocht Erika Broekema (marathon loopster) van Univé Noord Nederland de lopers van de 10 KM wegschieten.

De strijd om de eerste plaats van de 10EM ging bij de vrouwen om Jip Vastenburg en Jacelyn Gruppen. Jip, gouden medaille winner in 2015 op de 10.000 m tijdens de EK U23 en Jacelyn, won afgelopen zondag nog brons op het EK Cross, liepen samen tot de eindstreep. Waarbij Jacelyn uiteindelijk de winst binnen haalde met een tijd van 01:00:12.

Naast een topveld met onder ander het Team 4Mijl liepen vele deelnemers een persoonlijk record. Bekijk hier de uitslagen van de 18e editie van de Nacht van Groningen.

Nieuw dit jaar waren de Fanzones die gelegen lagen langs de route. Bij o.a. de Bres, de Sigaar, Cafe Wolthoorn & Co en Dinercafe Soestdijk was het gezellig druk tijdens het evenement en erna. Ook bij het Heerenhuis werd nog lang gesproken over de strijd van de deelnemende bedrijven. Onder andere: Menzis, ToWork4, Gemeentekantoor Harm Buiterplein, Daar-om en Frans Muller Benelux B.V. deden mee aan de Nacht van Groningen.  

Projectmanager Michelle Mencke: ,,Ik ben trots om te zien dat wij als team, samen met onze partners wederom een geweldige editie met een record aantal deelnemers hebben neer gezet. Ik hoop alle deelnemers en toeschouwers dan ook volgend jaar graag weer te zien!”

Bekijk jouw uitslag

Bekijk jouw uitslag voor de 20e editie van de Nacht van Groningen hier:

Lees meer