Nieuws

Nachtburgemeester roept mensen op deel te nemen aan de Nacht van Groningen!

Zaterdagavond 2 maart vindt de Nacht van Groningen voor de 18e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. En wie kan hier beter een oproep voor doen dan de Nachtburgemeester van Groningen: Merlijn Poolman.

Niet alleen maar feesten
De Nachtburgemeester zorgt voor de verbinding tussen de mensen en de stad, in voornamelijk het nachtleven. Al gauw wordt er bij het nachtleven gedacht aan uitgaan en alcohol, maar de samenwerking met de Nacht van Groningen bewijst het tegendeel. Merlijn Poolman roept daarom mensen in stad en omgeving op om eerst sportief deel te nemen aan de Nacht van Groningen, om vervolgens een drankje te drinken in de vele horecagelegenheden die de stad kent.

Samenwerking horecagelegenheden
De Nacht van Groningen wordt gelopen in het donker, waarbij de organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek. Een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Hiervoor is onder andere de samenwerking aangegaan met aan de route gelegen horecagelegenheden, waar supporters met muziek en een drankje de hardlopers kunnen toejuichen! Wanneer deelnemers eenmaal gefinisht zijn, kunnen zij ook hier terecht voor het welverdiende drankje!

Inschrijven als individu, groep of met collega’s
Inschrijven kan als individu, groep of samen met je collega’s. Het eerste startschot wordt gelost zaterdag 2 maart om 20.00 uur met de 5 km loop op de Ossenmarkt, vervolgens zullen om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en de 10 Engelse Mijl deelnemers van start gaan. Met tot slot de 10 km om 21.15 uur.

Inschrijven
Nachtburgemeester roept mensen op deel te nemen aan de Nacht van Groningen!

Hardlopen in het donker, met entertainment langs de route!

Zaterdagavond 2 maart vindt de Nacht van Groningen voor de 18e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken, waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. Vandaag opent de inschrijving voor het sfeervolle evenement, met speciale acties in de decembermaand!

Sfeervol met entertainment
Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen doet het evenement haar naam echt eer aan. Iedereen loopt zijn afstand in het donker. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek, een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Daarnaast worden deelnemers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken. De Nacht van Groningen is meer dan alleen hardlopen, op de verschillende punten langs de route kunnen supporters met muziek en een drankje de hardlopers toejuichen!

Decemberacties
December is de maand met de meeste feestdagen. Daarvoor heeft de organisatie speciale acties bedacht met betrekking tot de Nacht van Groningen! De organisatie zal de komende tijd meerdere acties communiceren naar geïnteresseerde deelnemers. Naast deze speciale acties richt de Nacht van Groningen zich dit jaar ook op bedrijven en studenten. Zo kunnen bedrijven nu samen met collega's of partners zich inschrijven voor de Nacht en genieten zij van een speciaal ontvangst en achteraf een hapje en drankje. Hierbij is er na afloop een mogelijkheid tot een gezamenlijk borrel met zakelijke partners. Studenten kunnen zich vanaf nu inschrijven met korting.  

Programma 2 maart
Vanaf vandaag kunnen enthousiastelingen zich inschrijven. De start en finish zijn voorzien op de Ossenmarkt. Het parcours voert deels door de sfeervolle binnenstad van Groningen en deels door het Noorderplantsoen. De Nacht van Groningen begint zaterdag 2 maart om 20.00 uur met de 5 km loop, vervolgens zullen om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en de 10 Engelse Mijl deelnemers van start gaan. Met tot slot het startschot voor de 10 km om 21.15 uur.

Inschrijven
Inschrijving Nacht van Groningen geopend

De 18e editie van de Nacht van Groningen

Goed nieuws! De voorbereidingen voor de 18e editie van de Nacht van Groningen zijn in volle gang. Op 2 maart 2019 gaat het nachtelijk sportevenement plaats vinden. Waarbij opnieuw de Ossenmarkt, in het centrum van Groningen, het decor mag zijn voor de start/finish van alle afstanden. Binnenkort gaan de inschrijvingen open en kunnen de deelnemers zich voorzien van een startnummer. Hou de Facebook en Instagram van de Nacht van Groningen in de gaten voor meer informatie! 

Bekijk Facebook Bekijk Instagram
De 18e editie van de Nacht van Groningen

Bekijk hier de uitslagen en foto's

De uitslagen staan nu online! Lees ook ons sfeerverslag en bekijk de foto's in ons Facebook-album. Zie je een bekende? Vergeet niet om hem of haar te taggen.

Bekijk editie 2018
Bekijk hier de uitslagen en foto's

Supporter van Sport zal tijdens de Nacht van Groningen live verslag doen

De Nacht van Groningen, hét hardloopevenement in het donker door de stad Groningen, gaat voor de komende drie jaar met Univé een samenwerking aan. Univé vindt sporten en bewegen belangrijk en is betrokken bij vele lokale, regionale en landelijke sportevenementen. Zo ontstond ook het contact met de Nacht van Groningen. Univé wil mensen graag in beweging brengen en de Nacht van Groningen is een heel mooi evenement om zowel gevorderde lopers als minder geoefende sporters een aanbod op maat (passende afstand) te bieden. De ambitie van de Nacht van Groningen is om uit te groeien naar een stabiel evenement waar sport én entertainment elkaar prima aanvullen en Univé wil hier graag aan bijdragen. Ook via hun content platform Supporter van Sport, laat Univé graag zien wat er in het hart van de sportsamenleving gebeurt. Supporter van Sport zal ook tijdens de Nacht van Groningen live verslag doen. Kijk je mee?

Kijk mee
Supporter van Sport

Team4Mijl sterk vertegenwoordigd bij 17e editie Nacht van Groningen

Morgenavond vanaf 20.00 uur is het zover: dan vindt de Nacht van Groningen plaats. Start en finish vinden plaats op de Ossenmarkt. Voor dit hardloopevenement in het donker hebben al 1650 lopers zich ingeschreven en er zijn nog startnummers beschikbaar. Onder de deelnemers ook een flink aantal Team 4 Mijl atleten en andere noordelijke toplopers.

Lees meer
Team4Mijl sterk vertegenwoordigd

Kledingtips voor zaterdag

  • Plak je tepels af;
  • Smeer de blote gezichtsdelen licht in met een beetje vaseline;
  • Zorg dat je handen warm blijven;
  • Bedek je hoofd met een pet of muts;
  • Drink voldoende tijdens en na de wedstrijd;
  • Ga rustig van start;
  • Drink na de wedstrijd sportdrank of warme thee;
  • Kleed je warm aan na de wedstrijd

Kledingtips voor zaterdag

Weerbericht voor zaterdag

Noorderweer verzorgt voor ons de weersverwachting voor aanstaande zaterdag. Kleed je goed aan en gebruik laagjes. De wind voelt guur aan, circa -4 graden, helder en geen neerslag. Houd onze website en social media in de gaten voor updates.

Weerbericht voor zaterdag

Al 1400 startnummers verkocht voor de 17e editie van de Nacht van Groningen!

Een week voor de 17e editie van de Nacht van Groningen zijn er al 1400 startnummers verkocht voor de diverse afstanden. Onder de deelnemers zijn Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen en Gerard Kemkers, Performance Manager bij het Topsportzorgcentrum en ook Karin Kienhuis, oud judoka en directeur Alfa College loopt mee. Het hardloop evenement dat op zaterdagavond 17 maart plaatsvindt in de binnenstad van Groningen trekt deelnemers van jong tot oud. Zo blijkt uit de aanmeldingen dat de jongste deelnemer op dit moment 8 jaar is en de oudste loper 72 jaar.

1400 startnummers verkocht

Maak kans op een gratis sportmassage van Doumax

We hebben goed nieuws voor de stramme spieren! Doumax Sportmassage komt naar ons evenement en na afloop van de Nacht kun je je gratis laten masseren. Zo kan jij na de loop door de binnenstad en het Noorderplantsoen er weer helemaal tegenaan. Door jouw naam achter te laten bij de massagetent maak je ook kans op een gratis massage later in het jaar.

Doumax

Kans maken op een duoticket?

Doe mee aan de challenge van Hardlopen met Evy en verzamel 5 km. Alle trainingen tot en met volgende vrijdag tellen mee! Dit is hét moment om jouw goede voornemens om meer te bewegen om te zetten in daden. Zet die hardloopschoenen klaar, en start jouw voorbereidingen op dit nachtelijk evenement. Beeld je heel wat mooie verlichting in, lekker ingeduffeld met ademende laagjes sportkledij, hier en daar misschien nog een decoratieve kerstmuts en sfeer - sfeer - sfeer!

Klik hier om deel te nemen
Kans maken op een duoticket?

De inschrijving is open!

De inschrijving voor de 17e editie van de Nacht van Groningen is open! Bekijk bij deelnemen wat er bij jouw inschrijving zit inbegrepen en volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Veel succes met de voorbereidingen en tot zaterdag 17 maart!

Klik hier om deel te nemen
De inschrijving is open!

Business nummers beschikbaar

Samen lopen met collega’s? Als bedrijf in actie tijdens de Nacht van Groningen? Speciaal voor bedrijven die met medewerkers of relaties willen lopen, bieden we business nummers aan. De business nummers zijn beschikbaar voor de 5 km en de 10 km en zijn met een minimum van 2 stuks af te nemen.

Lees meer
Business nummers beschikbaar

Speciaal running shirt We Run The Night Groningen

Voor de 17e editie is een speciaal running shirt ontworpen. We Run The Night Groningen is voor € 20,00 te bestellen via het inschrijfformulier. 


Nederlandse cystic fibrosis stichting opnieuw het goede doel

Bij jouw inschrijving kun je een donatie doen van € 2,50, € 5,00, € 7,50, € 10,00 of € 15,00

Komende editie is de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting) opnieuw als goede doel verbonden aan de Nacht van Groningen. Afgelopen editie werd een bedrag van €2882,50 opgehaald om onderzoek naar medicijnen tegen taaislijmziekte, zoals CF ook wel wordt genoemd, te financieren. Voor dit jaar is het streven om nog meer geld bijeen te brengen, want een definitieve oplossing voor CF komt steeds dichterbij, maar onderzoek blijft nodig! Ook zullen diverse CF patiënten en hun familie en vrienden zelf meelopen tijdens één van de afstanden op zaterdag 17 maart.

Nederlandse cystic fibrosis stichting opnieuw het goede doel

Nieuwe website online

Goed nieuws: onze nieuwe website is nu online! Navigeer door de site via de menubalk bovenaan. Bij deelnemen vind je alle afstanden en informatie over inschrijven. Bij info vind je alle informatie over het evenement. Komende week wordt de website verder uitgebreid.

Nieuwe website online

De volgende editie is zaterdag 17 maart 2018

De 17e editie van de Nacht van Groningen is op zaterdag 17 maart 2018. De inschrijving gaat binnenkort open, houd hiervoor onze website en social media in de gaten. Na de vele positieve reacties komen donker en sfeerlicht naar voren door het evenement eerder op de loopkalender te laten plaatsvinden. Veel lopers versieren zich met lichtjes om de benen, armen en zelfs in het haar.

De volgende editie